Mobilra már régóta léteznek remek időjárás kliensek. Szinesek, szagosak, bátran állíthatom, hogy mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot, bármilyen platformról is mobilozzon. De mi a helyzet azokkal, akik nem akarnak klienseket telepítgetni, csak tudni szeretnék az időjárást?
A hajtás után 3 időjárás oldalt ismertetek, remélem ezek közül mindenki talál magának szimpatikusat.

Ennél persze jóval több mobilos időjárás oldal létezik, ezért a listába kerüléshez két nagyon szigorú feltételnek kellett megfelelni:
1. Budapest nevű várost ismerje és ne csak az Amerikait
2. Képes legyen Celsius-ban jelezni a hőmérsékletet.

m.wund.com

A nem mobilos oldalt is ajánlom mindenki figyelmébe, Sok magyar városra kiterjedő időjárás információk találhatóak itt, a magyar oldalakat is megszégyenítő részletességgel és pontossággal. Budapestről két helyről is ad információkat, Pestszentimre és Ferihegy jelölésekkel. Ezt igyekeztek átültetni mobilra is. Az oldalt főleg azoknak ajánlom, akik szeretnének egész részletes információkat kapni az időjárásról és  hajlandóak lemondani a szép színes képekről. Az oldalon a különböző hőmérsékleti adatok mellett megtalálhatóak a páratartalom, szélsebesség, szélirány, hőérzet, harmatpont, UV sugárzás adatok, napkelte, napnyugta és még sok más. Hihetetlenül aktuális, szinte percenként frissül. Egy hetes előrejelzést is biztosít, amihez már kis ábrákat is biztosít a gyorsabb áttekintés érdekében

m.idokep.hu

Az oldal készítői igyekeztek minden olyan információt bezsúfolni a mobilos változatba, ami a normál változatban is elérhető. Ennek azt a módját választották, hogy a fontosabb térképeket, mint időkép, hőtérkép, széltérkép és most a hótérkép, egyszerűen beletették egy keskeny szélességű oldalba, tettek mellé egy előrejelzést, néhány linket és hopp, máris elkészült a mobil oldal. Ami nem feltétlenül baj, hiszen a „vegyek-e jégeralsót?” kérdéskör eldöntéséhez ezek az információk pont elegendőek. Ennek ellenére úgy érzem, az oldal a „gyorsan dobjunk össze valamit mobilra” felkiáltás jegyében született, emiatt nem teljesen kiforrottak sem a térkép megjelenítések, sem a linkek. Ami azonban mindezt feledteti, hogy percre kész, pontos időjárási adatokat szolgáltat az oldal.

m.accuweather.com

Ha az adatforgalom minimalizálása a cél, ez lehet az ideális választás.
Felülete kellemesen egyszerű, mégis megtalálható rajta minden fontos információ és
akár óránkénti bontásban is lekérhető az előrejelzés.
További extra funkciói is vannak, ezek azonban már komolyabb adatforgalmat generálnak, erre érdemes figyelni. Az oldalon elérhető egy műholdkép, ahol akár animálva is megtekinthető, merre haladnak a felhők, mikor lehet számítani valami változásra. Elvileg van benne viharfigyelő is, bár nem tudom ez működik-e Magyarországon. Az oldal magyarul is tud, azonban nekem Explorer alatt nem kezelte az ékezeteket, ezért az angol a képek az angol nyelvű verzióról készültek(Opera alatt jók az ékezetek).

Futottak még:

http://m.yahoo.com/weather

http://m.ozonenetwork.hu/

http://m.weather.com/

 

 

 

süti beállítások módosítása