mobilweb 2010.12.04. 10:52

Flightstats.com

 A bejegyzés írásakor fél Európa éppen hó fogságában, számos reptér, köztük a londoni Gatwick zárva, a többi helyen is jelentős késésekre lehet számítani.De mit tegyen az, aki egy gépen rostokol a felszállásra várva vagy éppen a reptérre tart és tudni szeretné, mi van a géppel amivel utazva vagy amire éppen vár?

A megoldás a 

 

mobile.flightstats.com

 

Az oldalról aktuális repülési információk tömkelegét lehet beszerezni pár kattintással mobilunkról. Ahogy már említettem az idő Európában borzalmas, ami rossz a légiközlekedésnek, a szolgáltatás teszteléséhez viszont kitűnő!Az oldal, bár angolul van, néhány, repüléssel kapcsolatos szó ismeretében már probléma nélkül használható különösebb angol tudás nélkül is.Ebben a bejegyzésben elsősorban a fenti szituációban használható menüpontokat részletezem.

A fontosabb menüpontok:

 

Flights / Departures & Arrivals

 Először a reptér azonosítóját kell megadnunk. A program okos, Ferihegynél elfogadja a Budapest, BUD, de még az LHBP kódot is. Ezt követően még ki kell választanunk, hogy az érkező vagy az induló gépek érdekelnek és máris megkapjuk a gépek listáját. A járatokat légitársaság,járatszám,honnan/hova,időpont alapján kapjuk meg. A megfelelő járatra kattintva megkapjuk a státuszát, a terminált, az indulási és érkezési időpontokat valamint az esetleges késésekről szóló információkat. Az "Extended Details"-re kattintva láthatjuk, melyik bejegyzés mikor került a rendszerbe. Ez fontos információ lehet, hiszen minél frissebb egy információ, annál nagyobb az esély arra, hogy pontos, főleg a késéseknél. 

Airports / General Information

A reptérről kaphatunk fontos információkat. Az alapadatokon túl információt kapunk az aktuális késésekről és a trendekről. Ebből könnyedén kikövetkeztethető, a nekünk fontos járatnál milyen késésre lehet számítani. Ebben további segítséget adhatnak az időjárási körülményekről szóló információk. A Detail-re kattintva további időjárási információkat kapunk, ami jól jöhet ha például a pilóta rosszul lesz és nekünk kell felszállnunk a géppel :)

Airports / Delays / Europe Delays

 A késésekről kaphatunk információkat. Egy térképet kapunk, amin különböző színekkel jelzik a különböző repterek aktuális késéseit. A mellékelt képen például jól látszik, a heves havazás nem tesz túl jót a reptéri indulásoknak és érkezéseknek.

A program rendkívül naprakész(vagy inkább percrekész), így hasznos segítség lehet bárkinek, akinek aktuális repülési információkra van szüksége.

süti beállítások módosítása